Werk- & Ademluchtbescherming

Project Description

Cursus

Werk- & Ademluchtbescherming

Het werken met afhankelijk of onafhankelijke adembescherming wordt beschouwd als een risicovolle taak.

De cursus ‘Werk- en ademlucht training’ is voor medewerkers die (incidenteel) werken in een omgeving die niet geheel vrij gemaakt kan worden van gevaarlijke stoffen, dampen en of gassen.
Vroeger werd de term ‘perslucht’ gebruikt als men sprak over adembescherming. Aangezien met perslucht ook lucht werd aangeduid die voor apparatuur werd gebruikt, heeft men de term perslucht vervangen door twee nieuwe termen: werklucht en ademlucht.

In onze BHV opleiding komen o.a. de volgende taken van een bedrijfshulpverlener aanbod.

basisbegrippen, grenzen en situaties, noodsituaties
Wetgeving en Veiligheidsregels
Ademluchttoestel gereed maken voor gebruik (veiligheids- en hygiëneregels)
Ademluchttoestel in gebruik nemen (uitvoeren opdracht, controle restdruk, afleggen van het toestel)

Meer over onze cursus Werk- & Ademluchtbescherming

DOEL VAN DE CURSUS

Tijdens deze training wordt aangeleerd hoe veilig en verantwoord kan worden gewerkt volgens voorschriften met onafhankelijke adembescherming. Zowel (perslucht-) ademlucht apparatuur, incl. werken volgens meeruren aansluiting.

CERTIFICERING

De training ‘Onafhankelijke adembescherming’ wordt (zo veel mogelijk) uitgevoerd conform de eind- en toetstermen en toetsmatrijzen van het SSVV. Het certificaat wordt verstrekt na voldoende resultaat en heeft een geldigheidsduur van 3 jaar.

Van der Kooy Trainingen conformeert zich aan de normen en richtlijnen van het NIBHV (Nederlands Instituut BedrijfsHulpVerlening).

CURSUSDUUR

Deze veiligheidstraining bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte, minimaal 2 dagdelen, waarvan 1 dagdeel theorie en 1 dagdeel praktijk.

CURSUS LOCATIE / TIJDEN

In overleg met de opdrachtgever. Zo is het mogelijk dat de cursus in-company wordt gegeven en de tijden buiten de reguliere werktijden om kunnen worden gepland.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor onze cursus Werk- & Ademluchtbescherming

VOLG OOK

BIJ VAN DER KOOY

BHV

HERHALING

BHV

PLOEGLEIDER