Gasmeten

Project Description

Cursus

Gasmeten

De gasmeetcursus is bedoeld om veilig en correct gasmeetapparatuur te bedienen en waarden correct te interpreteren, om te zorgen voor een veilige werkomgeving.

Een cursus gasmeten geeft medewerkers de kennis en vaardigheden om metingen voor gassen in de werkomgeving als opgeleid persoon te mogen doen. Er zijn strenge eisen voor werkplekken waar met gassen wordt gewerkt en is het belangrijk dat er medewerkers binnen uw bedrijf gecertificeerd zijn die in staat zijn om gasmetingen te verrichten om te beoordelen of en hoe er veilig gewerkt kan worden.

In onze opleiding komen o.a. de volgende taken van een gasmeter aan bod.

Gezondheidsrisico’s bij het werken met gevaarlijke stoffen;
Brand en explosiegevaar
Meetstrategie en meetfouten
Gebruik van diverse gasmeetapparatuur.

Meer over onze cursus gasmeten

DOEL VAN DE CURSUS

De deelnemer is na afloop in staat om om de luchtsamenstelling op een locatie effectief en correct te meten en aan de hand van de gemeten waarden een correct advies over de te nemen veiligheidsmaatregelen voor het veilig werken te geven.

CERTIFICERING

Kandidaten ontvangen het certificaat Meten van gassen en dampen, wanneer het examen met een voldoende is afgesloten. Uw bedrijf wordt automatisch in onze databank opgenomen ten behoeve van het oproepen voor de 4-jaarlijkse herhalingscursus.

Van der Kooy Trainingen conformeert zich aan de normen en richtlijnen van het NIBHV (Nederlands Instituut BedrijfsHulpVerlening).

CURSUSDUUR

De cursus gasmeten duurt 1 dag, waarin ook het schriftelijk examen is verwerkt.

CURSUS LOCATIE / TIJDEN

In overleg met de opdrachtgever. Zo is het mogelijk dat de cursus in-company wordt gegeven en de tijden buiten de reguliere werktijden om kunnen worden gepland.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor onze cursus gasmeten

VOLG OOK

BIJ VAN DER KOOY

BHV

PLOEGLEIDER